Дайте нове життя старій духовці!
Печена їжа не лише смачна, а й дуже корисна. Та щоб зберегти всі поживні властивості продуктів, важливо, аби і техніка, у якій готуєте, була чистою. Ми підкажемо, як за невеликих зусиль видалити пригорілий жир і бруд із духовки
До цієї роботи краще братися ввечері. Для початку все звідти вийміть. У мисочці змішайте соду з такою кількістю води, щоб вийшла в’язка кашка.
Одягніть рукавички. За допомогою м’якої тканини нанесіть пасту на всі поверхні. Сода відразу стане коричневою. Ось в такому вигляді і залиште духовку закритою мінімум на 12—14 годин.
Вранці мокрою ганчіркою (постійно прополіскуючи її) зніміть максимальну кількість соди з брудом (знову не забудьте про рукавички).
Якщо десь залишилися розводи — не переживайте. Налийте в пульверизатор оцет і розпиліть його по всіх поверхнях. Будьте обережні, щоб не вдихнути пари. З’явиться піна і шипіння — це оцет взаємодіє з содою і розкладає її.
Вам залишиться тільки прибрати залишки пасти і забруднень, потім протерти духовку і дверцята начисто. Щоб повністю висушити її, увімкніть на мінімальне нагрівання на 10 хвилин із відчиненими дверцятами.