Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Юлія Тимошенко — беззаперечний лідер президентських перегонів*

Сьогодні українці найбільше довіряють лідерці «Батьківщини».

replyua.net

Юлія Тимошенко — беззаперечний лідер президентських перегонів*

Таку заяву зробили експерти соціологічної групи «Рейтинг» 22 лютого під час прес–конференції на тему «Настрої та очікування українців: регіональні особливості», що відбулася за участі керівника групи Олексія Антиповича та його заступника Любомира Мисіва в прес–центрі інформаційного агентства «Інтерфакс–Україна»

За результатами масштабного соціологічного опитування з вибіркою 30 тисяч респондентів, лідером президентського рейтингу є Юлія Тимошенко. У разі проведення виборів найближчим часом за неї готові проголосувати 18,7% тих, хто взяв би у них участь та визначився із вибором. Петра Порошенка підтримали б 15,6% опитаних, Юрія Бойка — 11,7%, Анатолія Гриценка — 9,7%, Олега Ляшка — 8,7%, Вадима Рабіновича — 8,3%, Андрія Садового — 6,4%, Олега Тягнибока — 3,9%, Арсенія Яценюка — 1,7%. За інших, крім представлених у списку кандидатів готові віддати свої голоси 15,3% опитаних.

Юлія Тимошенко лідирує практично в усіх центральних та частині західних областей країни. При цьому вона входить до трійки лідерів майже в усіх регіонах. Петро Порошенко має сильні позиції в частині областей Заходу та Києві, Юрій Бойко — у більшості областей Півдня та Сходу.

Юлія Тимошенко лідирує практично в усіх центральних та частині західних областей країни. При цьому вона входить до трійки лідерів майже в усіх регіонах. 

Рівень підтримки Юлії Тимошенко більш–менш рівномірний у Центрі, на Півночі, Заході та частково Півдні. Порошенка найбільше підтримують на Вінниччині, дещо менше в областях Заходу та Центру, ще менше — на Півдні.

Моделювання другого туру президентських виборів у парі Юлія Тимошенко та Петро Порошенко дало такі результати: за лідера «Батьківщини» готові проголосувати 30% тих, хто заявив, що візьме участь в основних виборах. Чинного главу держави можуть підтримати у цьому випадку 23%. 28% відмовилися б брати участь у голосуванні другого туру за таких умов, ще 19% не визначилися із вибором. Петро Порошенко переміг би лише в трьох областях (Вінницькій, Хмельницькій та Чернівецькій), приблизно однакову кількість голосів обоє кандидатів набрали б у п’яти регіонах — Рівненській, Черкаській, Кіровоградській, Донецькій областях та Києві. В решті 17–ти областях перемогла б Юлія Тимошенко.

http://uainfo.org/blognews/1519290237–yuliya–timoshenko–––bezzaperechniy–lider–prezidentskih–peregoniv.html.

Telegram Channel