![Можна зменшити біль, смакуючи](https://volyn.com.ua/content/thumbs/750x500/n/hr/2jyeva-0x0-750x500-q3lb4n3bfrrnjae5kzkditqe6szofhrn.jpg)
Можна зменшити біль, смакуючи
Деякі продукти впливають на організм як знеболювальні засоби і, на відміну від таблеток, не мають побічних дій
Згідно з дослідженням, проведеним у 2013 році, люди, які випивали по 2 склянки натурального вишневого соку впродовж 6 тижнів, відчували полегшення при хронічному запаленні в колінах, викликаних остеоартритом.
У деяких сортах риби, зокрема і в оселедцях, містяться омега–3 жирні кислоти, які допомагають усувати запальні процеси в організмі. Має таку здатність також оливкова олія, в якій є речовина, що діє майже як ібупрофен. У гострих продуктах, наприклад із перцем чилі, багато капсаїцину, який пригнічує нервові імпульси, що надходять у мозок під час відчуття людиною болю. Стане у пригоді у такій ситуації і часник, що в середині ХІХ століття був занесений до спеціального календаря ЮНЕСКО як «найважливіший продукт для здоров’я людини».
![Telegram Channel](https://volyn.com.ua/src/img/channel.jpg)