Грядка цибулі… на підвіконні
Зелень надає будь-якій страві яскравого апетитного вигляду, а також збагачує їжу цінними макро- і мікроелементами та вітамінами. Тож забезпечте родину цим продуктом зі своєї «грядки», облаштувавши її на підвіконні (на фото)
Потрібно:
- родюча земля. Її можна купити в будь–якому спеціалізованому магазині або заготовити з власної ділянки восени (продезінфікувати, щоб уникнути зараження рослини в майбутньому);
- 3- або 5–літрова пластикова пляшка після харчових продуктів (зі зрізаним горлечком).
Повставляйте цибулини таким чином, щоб верхівка трохи визирала назовні пляшки, знову засипте ґрунтом і полийте. Процедуру повторіть, поки не дійдете до верхнього отвору. Можна робити паузи по кілька днів між посадкою чергового шару.
З боків зробіть невеликі отвори нагрітим цвяхом. Насипте на дно пляшки родючої землі до рівня нижніх отворів. Тоді повставляйте цибулини таким чином, щоб верхівка трохи визирала назовні пляшки, знову засипте ґрунтом і полийте. Процедуру повторіть, поки не дійдете до верхнього отвору. Можна робити паузи по кілька днів між посадкою чергового шару. Тоді степір’я ростиме поступово, а не все одразу.
Такий спосіб дає можливість на невеликій площі вирощувати відразу значну кількість цибулин.