Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
І героєм-рятувальником став, і студентом

Волинь-нова

І героєм-рятувальником став, і студентом

15-річний Володимир Калішук із села Комарів Турійського району минулої зими прославився на всю Україну. Ризикуючи життям, він кинувся на допомогу двом односельчанам, які провалилися на льоду глибокої водойми, і допоміг їм вибратися з крижаної пастки

Галина СВІТЛІКОВСЬКА


Поїздка до Києва на церемонію нагородження переможців Всеукраїнської акції «Герой–рятувальник року» для Володі стала дуже пам’ятною. Диплом лауреата йому вручав генерал–майор, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. І хоч відзнаки того дня отримали ще 9 мужніх українців, вчинок юного волинянина у всіх викликав особливе захоплення. Хлопець в екстремальній ситуації діяв грамотно, не гарячково, завдяки чому й зумів витягнути з льодового полону і 54-річного сусіда Костянтина Пирха, який, рятуючи школяра, сам потрапив у біду, і 13-річного Стасика Близнюка. Каже, про небезпеку в той момент думати було ніколи. Це вже потім зрозумів, як ризикував, адже глибина ставка в тому місці сягає трьох метрів, а до берега було більше десяти.



Ще однією перемогою у 2016 році став для Володі Калішука вступ до Волинського коледжу Національного університету харчових технологій на спеціальність «комп’ютерна інженерія».



– Сподіваюся, у 2017-му не доведеться нікого рятувати, – усміхається наш співрозмовник.



– Пощастило пройти на державну форму навчання, отримую стипендію, — похвалився своїм успіхом.
Для хлопця з багатодітної сім’ї, батьки якого виховують 4 дітей і не мають у селі постійної роботи, ця обставина справді важлива. Зізнається, що хотів би обзавестися новим хорошим комп’ютером, але не вдалося, адже в родині є невідкладніші потреби. Тому здійснення цієї мрії Володя відклав.
– Сподіваюся, у 2017-му не доведеться нікого рятувати, – усміхається наш співрозмовник. – Для мене головне –  добре закінчити перший курс, на крок наблизитися до майбутньої професії програміста.

Telegram Channel